For han er en af vor’ egne – en rigtig…… terapeut!

6. januar 2019 Henrik List 0 Comments

Jordbæris eller vaniljeis, skjul eller rundbold, badeferie eller aktiv ferie. Vi må konstant foretage små eller store valg – dette gælder også i valget af terapeuter. Men hvordan vælge, når der er masser at vælge imellem fra et utal af forskellige terapeutiske retninger?

I bund og grund er det ikke så svært, for den gode terapeut er først og fremmest ”en af vor’ egne”. Med det mener jeg at:

  • En dygtig terapeut har både lethed og tyngde, kan dele ud af latter og være ægte berørt. Han er både stærk og sårbar, han kan gætte rigtigt om mine tanker og følelser, og han kan tage fejl.
  • En kompetent terapeut har jeg lyst til at indgå i en relation med. Han er et autentisk menneske, der kender til livets finurlighed på godt og ondt.
  • En troværdig terapeut viser at ingen tanke, følelse eller handling er ham fremmed.  Derfor har jeg også lyst til at lade ham slå følgeskab i mit mørke og dele mine glæder med ham.
  • En ordentlig terapeut er nysgerrig uden at snage; støttende uden at være en krykke. Han lader mig ikke blive i min komfortzone men forsøger at guide mig hen til min nærmeste udviklingszone i det tempo, som jeg kan holde ud.
  • En forstandig terapeut formår at sætte sig i mit sted, han er hjælpsom uden at han overtager mit arbejde for mig.

En terapeut er ikke en supermand, men et menneske af kød og blod, som jeg kan spejle mig i – for han er en vor’ egne.